Aliona Bolsova: “L’ITF de la Bisbal és un torneig on tothom vol tornar, és com estar a casa”
Notícia publicada el 8 maig, 2022

Entrevista a Aliona Bolsova

La tennista de Palafrugell Aliona Bolsova jugarà en el VI Torneig Internacional de Tennis Femení de la Bisbal d’Empordà. Ja va jugar a les edicions de 2018 i 2019, any en què va aconseguir la seva millor posició en el rànquing mundial (88ena). Aquest any torna a la Bisbal per participar en la competició individual i de dobles amb Rebeka Masarova. Uns dies abans de la seva estrena al torneig, hem parlat amb ella per saber com afronta la competició.

En quin punt de la seva carrera es troba? Què ha jugat els últims mesos?

He estat jugant ITF, els últims a Suïssa i Turquia. També vinc de jugar equips a Alemanya la setmana passada. Porto partits a sobre per preparar aquest torneig i el proper, que és Roland Garros, i molts entrenaments.

Com se sent en tornar a la Bisbal? 

Sempre és especial estar a casa, dormir a casa, fer vida aquí, i que et vinguin a veure els teus, que mai et poden veure. I estar en un club com aquest, que et tracten com si fossis d’aquí. Tot i que jo no hi vinc a entrenar, és com tornar a casa. Estic super bé i còmoda i emocionada de poder competir aquí.

Quins objectius té a nivell professional?

No tinc cap objectiu marcat. Evidentment, he baixat una mica de rànquing respecte a com estava fa uns anys, així que és intentar recuperar-lo i recuperar confiança. Com més partits jugui, més en tindré, i per tant vull jugar tants partits com pugui. Però sobretot, gaudir-los. Estic en un punt en què estic aprenent a gaudir del camí, sigui quin sigui, vagi bé o malament. I aquí evidentment que gaudiré.

Com treballa per aconseguir que no li afecti la pressió dels tornejos?

Doncs molt és aprenentatge, experiència i madurar. Però treballo amb una psicòloga, faig molta feina mental darrera dels entrenaments de tennis i de físic. Al final la pressió es fa una mica massa, però vas aprenent a mesura que passen els anys.

Jugarà dobles amb Rebeka Masarova al torneig de la Bisbal. Què en podem esperar d’aquest equip?

No hem jugat a cap torneig mai, només a la FedCup. Eren punts que no comptaven, però hem jugat contra parelles molt bones i les hem guanyat. És molt especial, perquè tenim un molt bon feeling amb la Rebeka.  Hem connectat molt com a persones també, ella és encantadora. I la veritat que, vagi com vagi, ens ho passarem molt bé i seran partits molt disputats i interessants segur.

Aquesta complicitat es trasllada al joc?

Sí, perquè és més fàcil comunicar-te, planificar l’estratègia, els punts i les jugades… Es dona més natural. En canvi, si no coneixes a l’altra persona al principi t’has d’adaptar. I si ja hi ha aquest feeling personal és tot més fàcil.

Com ha vist aquest ITF de la Bisbal al tornar després de tres anys?

És molt bonic observar l’evolució que ha tingut el torneig cada any. Aquest any jo he vingut i m’he trobat un munt de reformes, i està tot molt maco. La pista central imposa molt, les grades són més grans i la sala de les jugadores és molt agradable. En general, és tot molt agradable. Hi estic molt còmoda i crec que no sóc l’única que ho pensa. És un torneig al que tothom vol tornar.

Xavier Ponsatí, president del Centre Esportiu CT La Bisbal, amb Aliona Bolsova, durant la seva visita al club avui

Formulari de contacte

8 + 3 =

Ctra. Castell d’Empordà s/n - 17100 La Bisbal

Horari instal·lacions:

De dill a div de 07.30h a 22.00h.
Dissabtes: de 07.30 a 21.00h.
Diumenges: de 08.00 a 15.00h.*

Més informació

*La piscina es tancarà a les 14h. quant estigui COBERTA, i a les 20h quant estigui DESCOBERTA, igual que el Club.

El Club romandrà tancat l'1 de gener, el 15 d'agost i el 25 de desembre. Els dies 5 de gener, 23 de juny, 14 d'agost, 24 i 31 de desembre el club tancarà a les 15h.

C/ L’Aigüeta 1, 1er -  17100 La Bisbal

Horari instal·lacions:

De dill a div: de 07.30h a 21.00h.
De dis i diu: de 08.00h a 13.00h.

Club Tennis La Bisbal

Ctra. Castell d’Empordà s/n - 17100 La Bisbal

Horari oficina:

Dill a Div 9.30h a 13.00h - 16h a 20.30h.

Tennis Park

C/ L’Aigüeta 1, 1er -  17100 La Bisbal

Horari oficina:

Dill a Div 17.00h a 20.00h

Ctra. Castell d’Empordà s/n - 17100 La Bisbal

Horari oficina:

Dill a Div 9.30h a 13.00h - 16h a 20.30h.

C/ L’Aigüeta 1, 1er -  17100 La Bisbal

Horari oficina:

Dill a Div 17.00h a 20.00h